Souffle de conopida

Iată o variantă necomplicată de a face souffle. Pentru a simplifica lucrurile și a obține un preparat gătit sănătos, se sare peste partea cu preparatul bechamel-ului. În plus, e o modalitate bună de a include conopida în meniul zilnic. Aceasta conține proteine, fibre, calciu, fosfor, potasiu, vitamina C, acid folic și vitamina K.

Timp preparare: 20 min          Timp coacere: 25 min

Ingrediente

1 ou
200 g conopidă
150 g brânză de vaci
1 lingură făină de orez
1 lingură ulei de măsline
1/4 linguriță nucșoară
1 linguriță mărar tăiat mărunt
1/4 linguriță sare (doar peste vârsta de 1 an)

Mod de preparare

Fierbe conopida timp de 10 minute, strecoară apa de pe ea și las-o să se răcească.
Separă oul și bate albușul spumă cu ajutorul unui mixer. Adaugă apoi încet gălbenușul și făina.
După ce s-a răcit, taie jumătate din cantitatea de conopidă în bucățele mici, iar cealată jumătate fă-o piure cu ajutorul unui blender. În felul acesta preparatul va avea puțină textură.
Amestecă într-un bol, separat, toată cantitatea de conopidă, brânza, mărarul, nucșoara și uleiul de măsline. Încorporează ouăle și făina și amestecă ușor așa încât compoziția să rămână aerată.
Toarnă totul într-un vas ceramic uns cu puțin unt și pune-l în cuptorul preîncălzit  la 180 de grade fără ventilator, pentru 25 minute.
După coacere souffleul crește și este pufos, dar în general se lasă la 5-10 minute după ce l-ai scos din cuptor.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More