Salată de cartofi dulci cu nuci, feta și dressing de lămâie și miere

Deși nu pare, această salată de cartofi dulci cu nuci, feta și dressing de lămâie și miere este vrednică de un fel principal. E plină de texturi fantastice și e destul de sățioasă ca să fie servită la cină sau la prânz.

Combinația de cartofi dulci aurii, frunze de salata, feta sau brânză de capră, nuci și dresing de lămâie și miere e minunată.

Știu, e cam neobișnuit să folosim cartofii dulci altfel decât pe post de garnitură, cum o facem și noi cu succes într-o altă rețetă favorită- friptură de porc la cuptor cu garnitură de cartofi dulci și sos de avocado. Îți garantez însă că vor străluci în preparatul acesta.

Care e cel mai bun mod de a coace cartofii dulci:

Cartofii dulci sunt geniali daca sunt copți în cuptor cum trebuie. Nu știu de ce nu-i facem mai des în felul acesta, fiindcă ies caramelizați la exterior, dulci și moi la interior. Nici măcar dovleacul nu iese la fel- se inmoaie și face terci, fără să apuce să se caramelizeze.

După ce am testat varii moduri de a-i coace am ajuns la concluzia că cel mai bine e să îi acoperi cu foarte puțin ulei de măsline și să-i coci în cuptorul preîncălzit la temperatură foarte mare.

În momentul ăsta am o obsesie pentru salate, chiar dacă suntem în toiul iernii.

O fi având legătură cu excesele de sărbători, nu știu, dar am câteva favorite de sezon, pe care am de gând să le public în următoarele săptămâni. Sper să vă placă.

Dacă vrei și tu să pregătești această salată de cartofi dulci, nuci, feta și dressing de lămâie și miere găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.

Timp preparare: 45 min

Timp coacere: 30 min

Număr porții: 2 adulți + 1 copil

Dimensiune vas: tavă cuptor 45 x 37, 5 cm

INGREDIENTE

  • 2-3 cartofi dulci
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 150 g mix de  frunze de salată (3 mâini)
  • 60 g brânză feta sau telemea sau brânză de capră
  • piper și sare (după vârsta de 1 an)

       Pentru dressing

  • 1 linguriță miere (doar peste vârsta de 1 an)
  • 2 linguri zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 tsp mustar Dijon

MOD DE PREPARARE

PASUL 1
Preîncălzește cuptorul la 220 de grade.

PASUL 2

Spală și curăță cartofii, apoi taie-i cubulețe cu latura de aproximativ 1,5 cm. Pune-i într-un bol, amestecă-i cu ulei de măsline și sare (după vărsta de 1 an) apoi trasferă-i în tava tapetată cu hărtie de copt și pune-i la copt pentru 30 min.

PASUL 3

Între timp taie brânza cubulețe și pune ingredientele pentru dressing într-un borcan și scutură-l pentru a le mixa bine.

PASUL 4

Nucile se pot rumeni puțin într-i tigaie de fontă, la foc mediu, timp de 3 minute.

PASUL 5

Când sunt gata cartofii scoate-i din cuptor si lasă-i căteva minute să se răcească.

PASUL 6

Pentru a asambla, pune frunzele de salată, spălate și uscate într-un bol, adaugă dressingul, cartofii copți, brânză tăiată cubulețe și nucile și amestecă, apoi transferă câte o porție în farfurii și devorează imediat, alături de cei dragi.

Dacă ai încercat această salată de cartofi dulci cu nuci, feta și dressing de lămâie și miere, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos.

AI POFTĂ DE MAI MULT? Pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More