Drob de miel baby-friendly

La noi în familie, cel mai bun drob de miel îl face mama mea. Prin urmare am adaptat rețeta ei, așa încât să poată fi servită și celor mici.  Așa se face că drobul nostru este integral copt în cuptor, fără a căli ingredientele și nu conține sare ci multe condimente și verdeață.

De asemenea, tot de dragul celor mici, ouăle de găină se pot înlocui cu ouă de prepeliță.  Ba mai mult, se poate renunța și la prapur (tegumentul în care se află organele mielului). Acesta se pune de obicei pentru a împiedica sfărmarea drobului, dar crede-mă, am încercat și fără el și drobul se ține foarte bine deolaltă.

Dacă vrei și tu să pregătești aceast drob de miel găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.

Timp preparare: 30 min

Timp coacere: 60 min

Număr porții: 2 buc.

Dimensiune vas: 15 x 30 cm

Ingrediente:

  • Organele a 2 miei (rinichi, plămâni, inima, ficat)
  • 18 oua (din care 12 fierte)
  • 4 linguri gris
  • 2 legături ceap[ verde
  • 1 căciulile usturoi sau o legătura de usturoi verde
  • 3 lingurițe pastă de tomate
  • 1 linguriță piper
  • 1 lingurița boia de ardei dulce
  • 1 legătura frunze de patrunjel
  • 1-2 lingurițe sare (doar peste vârsta de 1 an)

Mod de preparare

PASUL 1
Fierbe 12 ouă si curăță-le de coajă.

PASUL 2
Spală temeinic, opărește, taie bucăți și macină măruntaiele. Toacă mărunt toate ingredientele și amestecă-le cu 6 ouă și cu condimentele până se omogenizează.

PASUL 3
Pentru ca drobul sa nu se sfarme, în mod tradițional se îmbracă compoziția în membrana care înglobează organele mielului. Aceasta poartă numele de “prapur”.

PASUL 4
Spală prapurele în apă rece si transferă-l într-o tavă pentru cozonac tapetată cu hârtie de copt.

PASUL 5
Pune ¼ din compoziție apoi înșiră ouăle și toarnă peste ele restul de amestec. Înfășoară drobul cu prapurele și unge-l cu muștar. Dacă prapurele este prea mare, se poate tăia din el.

PASUL 6
Se coace timp de 60 min la 190 de grade fără ventilator, pana cand dobândește o crusta si se restrânge in volum, desprinzându-se de pereții tavii.

Tips & Tricks
Drobul poate fi preparat și fără prapur, la fel ca în imaginea de mai jos.

Dacă ai încercat acestă rețetă de drob de miel baby-friendly, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More