Foarte mulți copii nu se dau în vânt după textura ațoasă a cărnii, deși nu le displace gustul acesteia. Dacă în schimb adoră tot ce înseamnă pâine, paste, brioșe, o modalitate bună de a le servi carnea ar fi sub formă de chiftele. Rețeta de mai jos e o alternativă sanătoasă la chftelele prăjite în ulei.
Timp preparare: 1h 15 min Timp coacere: 30 min Portii: 15-20 bucăți
Ingrediente
300 g piept de curcan
1 ou ecologic
2 linguri de pesmet
2 linguri ulei de măsline pentru gătit
1 lingură zeamă de lămâie
1 fir de praz mic sau ½ fir praz mare
1 linguriță ghimbir proaspăt răzuit
½ linguriță de cimbru
1 vârf de cuțit de sare roz de Himalaya (doar peste vârsta de 1 an)
Mod de preparare
1. Taie pieptul de curcan cubulețe, pune-l într-un bol și condimentează-l cu cimbru, ghimbir și sare (doar peste vârsta de 1 an). Adaugă zeama de lămâie și uleiul.
2. Dacă e posibil, lasă-l la marinat 30 min la frigider, acoperit cu folie alimentară.
3. Spală, curăță și taie mărunt prazul.
4. Pornește cuptorul la 200 grade fără ventilator și pregătește o tavă pe care o acoperi cu hârtie de copt.
5. După 30 min, scoate carnea din frigider, adaugă prazul și măruntește toată compoziția cu ajutorul unui blender.
6. Pune peste carnea mărunțită pesmetul și oul și amestecă cu o spatulă până se omogenizează.
7. Ca să faci chiftelele, ungi bine palmele cu ulei, iei cate putin din compoziție și o modelezi în forma unor bile cu diametrul de 2-3 cm.
8. Așează chiftelele în tavă, pe hârtia de copt și coace-le timp de 30 min.
9. Când s-au copt, le poți servi cu garnitură de orez cu mazăre și parmezan și sos de iaurt cu avocado sau castravete.
1 comentariu