Bulete de broccoli si parmezan

Coapte în cuptor și pline de nutrienți, aceste bulete se pot servi calde sau reci și sunt o alternativă sănătoasă la binecunoscutele bulete de cașcaval. Dacă cei mici nu sunt fani broccoli, sunt șanse să se rezgândească după ce le gustă.

Timp preparare: 20 min          Timp coacere: 30 min           Număr porții:15 buc.

Ingrediente

200 g broccoli proaspăt sau congelat
2 felii mici pâine neagră
1 ou ecologic
30 g parmezan ras
sare (doar după vârsta de 1 an)
2 caței mari de usturoi sau 4 mici

Mod de preparare

PASUL 1
Fierbe broccoli la abur, al dente, și taie-l mărunt.

PASUL 2
Prăjește pîinea și marunțește-o cu ajutorul unui tocător electric, până capătă textura unui pesmet mai grunjos.

PASUL 3
Curăță usturoiul și trece-l prin presă.

PASUL 4
Amestecă toate ingredientele într-un bol până se omogenizează și se formează un aluat.

PASUL 5
Modelează cu ajutorul palmelor bile de 2-3 cm diametrul și așează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

PASUL 6
Coace buletele la 180 grade timp de 20-30 min sau până se rumenesc. Servește-le calde sau reci alături de un sos de iaurt și salată.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

1 comentariu

Alina December 29, 2019 - 22:19
Parnezanul e ok la copii sub 1 an?
Add Comment

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More