Biscuiți cu brânză și verdeață

Cu o consistență moale și pufoasă, acesti biscuiti cu branza si verdeata pot fi consumați ca atare, calzi, proaspăt scoși din cuptor sau transformați în mini-sandvișuri și serviți fie cu unt, cremă de brânză sau pate de somon. Oricum ai alege să-i servești, se vor epuiza în timp record.

Reteța de biscuiți cu brânză și verdeață este pe gustul întregii familii.

Prima dată când am făcut  acești biscuiți, am făcut-o de nevoie. Aveam o gramada de branza în frigider, care trebuia folosită rapid și care, doar printr-un miracol, nu a fost consumată ca atare, de cel mic (el fiind fan branză în toate formele).

În plus, cumparasem din piață două legături zdravene de mărar și pătrunjel proaspăt, care s-ar fi ofilit până a doua zi. Așa că, mi-am spus că trebuie să existe o formulă prin care să pot să le înglobez pe toate într-o gustare sănătoasă.

Cum la noi în familie există nevoia frecventă de a ronțăi ceva sănătos, mai ales când suntem în deplasare sau ne luăm cu joaca și ne scade brusc energia. Prima idee care mi-a venit a fost să fac rapid niște biscuiți.

Ei bine, alături de reteta de biscuiti crocanti cu branza, unt si seminte, acești biscuiți cu branza si verdeata se numără printre preferatii nostri. Cum i-am scos din cuptor, s-au mâncat instant. Copilul și sotul meu nu se mai puteau opri.

Dacă vrei și tu să pregătești acești biscuiți cu branza si verdeata, găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.

Timp preparare: 15 min

Timp coacere: 25 min

Număr porții: 15 – 18 buc

Dimensiune vas: tavă metalică cuptor

Ingrediente:

260 g făină tip 650
110 g brânză de vaci
120 ml lapte bio
85 de g unt rece (grăsime 80%)
2-3 linguri verdeață proaspătă (busuioc și/sau pătrunjel și/sau mărar)
1 linguriță sare (doar peste vârsta de 2 ani)
1 linguriță praf de copt
2-3 linguri parmezan ras (opțional, doar peste vârsta de 1 an)

Mod de preparare

PASUL 1
Combină făina cu sarea și praful de copt. Adaugă untul tăiat cubulețe și frământă cu vârful degetelor până obții o compoziție fărâmicioasă, după care amestecă verdeața tăiată mărunt.

PASUL 2
Mixează laptele cu brânza, toarnă totul peste amestecul de făină, unt și verdeață și înglobează-le cu ajutorul unei furculițe în aluat. Apoi, frământă-l ușor cu mâinile, fără a insista prea mult, până se dezlipește de pe marginile bolului.

PASUL 3
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade fără ventilator.

PASUL 4
Presară făina pe suprafața de lucru și întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor până capată o grosime de 1-1,5 cm.

PASUL 5
Decupează cu ajutorul unei forme metalice sau cu un pahar aluatul și transferă biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

PASUL 6
Presară puțin parmezan ras peste biscuiți și pune-i în cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau până se rumenesc ușor.

PASUL 7
Servește-i calzi sau la temperatura camerei, ca gustare sau aperitiv.

NOTĂ
Închiși ermetic în recipient metalic sau de sticlă, își  păstărează consistența 1-2 zile.

Dacă ai încercat acestă rețetă de biscuiti cu branza si verdeata, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. Deasemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

7 comentarii

Mio December 5, 2018 - 18:29
Buna, Super buni acesti biscuiti. E bine ca au iesit multi pt ca am devorat eu jumatate calzi si bebe (11 luni) vreo 2. Multumim!
admin December 16, 2018 - 20:20
:)) Sa va fie de bine!
admin February 3, 2019 - 10:25
:))) Ce tare esti! Si noi facem la fel! Suntem innebuniti dupa biscuitii astia!
Cristina March 9, 2019 - 05:57
Am facut aceasta reteta fara sare, parmezan si verdeata (nu aveam in casa) si chiar si asa au iesit foarte buni. Lui Tudor ii plac ca gustare, mananca cate 2-3 o data. Sotul meu a mancat cand erau proaspat scosi din cuptor, cu miere, si sunt foarte buni. Ii fac din nou maine cu cimbru proaspat si marar. Multumesc pentru reteta!
admin March 10, 2019 - 18:43
Ce idee interesantă cu mierea! Suna foarte haute-cuisine! ;) mulțumesc și eu pt mesaj! :)
admin June 18, 2019 - 00:18
Mulțumesc și eu pentru mesaj!
Iuliana December 8, 2019 - 22:50
Multumesc
Add Comment

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More