Mamamag împlinește 1 an.
Un an plin de încercări, provocări, satisfacții… un an în care am crescut și eu cu el și el cu mine. Nu a fost ușor, dar a fost tare frumos și am planuri mari cu el.
Cum am început
Cred că totul a plecat de la pasiunea pe care o am în general pentru gătit. Despre asta, ți-am mai povestit aici. Ceea ce m-a determinat să intru în lumea blogging-ului a fost altceva. Acum aproape doi ani, copilul nostru drag împlinea 6 luni, moment în care i-am prezentat minunata și amuzanta, dar provocatoarea lume a solidelor.
Cred că mă înțelegi când îți spun că am avut mari emoții și, ca orice pas important în creșterea copilului, acesta ne-a adus provocări
Pentru că ne doream o abordare cât mai firească a acestei etape și voiam ca fiul meu să participe activ la mesele în familie, ne-am hotărât să mergem pe calea autodiversificării, despre care poți citi mai pe larg aici. Ulterior, la insistențele soțului meu, care mă vedea inventând ceva nou în materie de mâncare în fiecare zi, am început să pun rețetele pe hârtie și să documentez fotografic tot procesul.
Cu ajutorul lui, am ales o temă de blog, am cumpărat un domeniu, am selectat și editat poze. Când am strâns suficient material, am dat drumul blogului. Iată aici primul meu articol.
Primele reacții din partea cititorilor au fost timide, dar pentru mine nu a contat. Îmi plăcea atât de mult să scriu pe Mamamag, încât mă dedicam fără a-mi pune prea multe probleme. Nu știam la ce să mă aștept.
Aveam totuși câteva obiective care mă motivează și acum: să public rețete rapide, ușoare și gustoase pentru mamele aflate la început de drum într-ale autodiversificării, dar și rețete adaptate în așa fel încât să se bucure toată familia de ele, de la mic la mare.
De ce îmi place
Să scrii pe blog nu este lucru ușor. Totul ia timp și implică efort. Începând cu documentarea, planificarea, pregătirea ingredientelor, gătitul, stylingul și fotografierea, selectarea pozelor, prelucrarea acestora, redactarea textului, postarea etc. Deși este foarte multă muncă în spatele fiecărei postări, în final este o muncă relaxantă, chiar terapeutică.
Sigur, am avut perioade în care mă îndoiam de utilitatea lui și mă întrebam dacă, într-adevar, îl citește cineva și îl consideră de folos. Ei bine, exact în momente de genul acesta primeam câte un mesaj de încurajare sau prin care eram felicitată. Comentarii precum cele de mai jos, fac uneori totul să merite!
De asemenea, de multe ori, mesajele și feedback-urile cititorilor m-au ajutat să îmbunătățesc conținutul postărilor, fie ca era vorba de o informație în plus, o eroare care mi-a scăpat sau de sugestii și modalități de adaptare a rețetelor.
Care sunt cele mai citite rețete de până acum
Până acum am publicat 75 de rețete. Iată și topul celor mai apreciate 6 rețete de pe pe blog. Acestea au fost seleționate pe baza numărului de vizualizări, like-uri și comentarii.
Ce planuri am pentru 2017
Când am început, tot ce îmi doream era să am un blog. Acum, îmi doresc să fac asta cât mai responsabil și cât mai mult timp. Îmi place ideea de a fi un sprijin pentru mame și familii preocupate de alimentație sănătoasă și echilibrată în general și de autodiversificare în special.
Vreau să vin cu soluții rapide și gustoase pentru familiile active dar, de ce nu și cu abordări din zona slow-food pentru cei ce își propun să dedice mai mult timp procesului de gătire și să se bucure de el.
Am realizat că nu este suficient să vin cu rețete, soluții și informații, e important să fiu eu însămi, deschisă și sinceră. Cititorii vor să se conecteze cu tine și cu experiențele tale, să se regăsească, să poată spune, “exact asta pățesc și eu sau de asta mă lovesc zilnic, cum să fac să…”.
Trebuie să recunosc că nu e întotdeauna ușor pentru mine dar voi încerca fiindcă e mult mai satisfăcător.
Am în plan o serie de surprize, proiecte și colaborări pe care de abia aștept să le împărtășesc cu tine la momentul respectiv, deci sper să rămâneți alături de mine.
Îți mulțumesc!
Îți mulțumesc, ție, pentru că îmi citești acest articol pe care l-am scris cu mari emoții. Mamamag este ca un bebeluș al familiei, iar aniversarea lui ne bucura și ne emoționează pe toți cei ai casei.
Mulțumesc că îți petreci timp citind blogul, îți mulțumesc pentru opiniile tale, pentru comentarii, pentru fiecare Like sau share pe Facebook sau pe Instagram, pentru fiecare Follow pe Pintrest. Îți mulțumesc pentru fiecare clipă petrecută pe blog sau interacționând cu mine.
Îi mulțumesc soțului meu, care mă încurajează și mă susține zilnic și fără de care nu aș fi reușit să am un blog funcțional, cu interfață prietenoasă și calitatea vizuală pe care mi-am dorit-o.
Îi datorez mulțumiri și mamei mele, prima mea inspirație în materie de gătit. Ea mi-a insuflat de mică pasiunea și cu ea mă consult ori de câte ori am nevoie, mai ales când vine vorba de rețete clasice. Pe blog există două rețete inspirate de ea, pe care le-am gătit împreună.
Și nu în ultimul rând, îi datorez totul baiețelului nostru, care s-a dovedit candidatul perfect pentru tot ce înseamnă autodiversificare. În fiecare zi, gătesc în primul rând cu gândul la el, iar apoi la familie și la cititori. Cred că întrebările pe care mi le pun, sunt aceleași pentru fiecare mamă: ce ingrediente să folosesc, cum să le gătesc sănătos și sub ce formă, cum va reacționa la preparat, îl va putea gestiona și dacă îi va plăcea…
M-aș bucura să aflu care sunt rețetele tale preferate, ce gen de preparate vrei să vezi pe blog, ce alte subiecte te interesează în materie de alimentație a bebelușului și copilului. Poți lăsa un comentariu mai jos sau să îmi scrii un mesaj. Toate acestea mă vor ajuta să îmbunătățesc conținutul și să vin în sprijinul tău.
Nu în ultimul rând, dacă vrei să fii la curent cu ultimele aventuri din bucătăria Mamamag, te poți abona la Newsletter, iar dacă înca nu ai avut timp să-mi dai un Like paginii de Facebook o poți face chiar acum 🙂
Te aștept cu drag să trăim împreună experiențele din cel de-al doilea an de blog Mamamag!