Torturi fără zahăr pentru copii – 5 rețete delicioase de vară

Dacă puiul tău e născut în sezonul cald și urmează să îl sărbătorești, încearcă aceste torturi fără zahăr pentru copii – 5 rețete delicioase de vară.

De când a împlinit Alex 1 an și i-am făcut primul tort, ori de câte ori se serbează cineva din familie, îmi pun aceeași întrebare:

Ce tort să pregătesc astfel încât să poată mânca și cei mici din el?

Dacă în mod normal, idea de desert nu există la noi în casă, la cele câteva ocazii speciale din an, vreau să mă asigur că există o alternativă mai sănătoasă la eternele torturi pline de zahăr și coloranți.

Prin urmare, de fiecare dată când urmează o zi de naștere, concep o rețetă special adaptată momentului, preferințelor sărbătoritului (fie el, sărbătoritul,copil sau adult) și numărului de invitați.

Așa a apărut această listă de 5 retete de torturi fara zahar pentru copii, pe care le-am gândit și le-am preparat, de-a lungul timpului, la aniversările celor dragi.

De ce fără zahăr și cu ce îl înlocuim

Zahărul este total interzis înainte vârstei de 1 an și este de preferat evitarea lui și ulterior, pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Noi am reușit această performanță până acum iar Alex împlinește în curând 6 ani!

Motivele sunt destul de importante. Consumul de zahăr provoacă boli metabolice, diabet, carii, tulburări ale sistemului imunitar, dependeță.

Asta înseamnă că, pe lângă bolile la care este expus, sunt șanse ca micuțul să dezvolte o apetență pentru gustul dulce și va alege când va crește, cu prepondereță alimentele dulci.

Cum primele luni și ani de viață sunt cruciali în dezvoltarea psihică și fizică armonioasă a copiilor, este recomandat să le oferim alimentele cât mai aproape de starea lor naturală, astfel încât să învețe să aprecieze gustul lor adevărat.

Fructele proaspete sunt suficient de dulci pentru gustul nealterat al celor mici.

Din același motiv, în meniul nostru zilnic, nu există noțiunea de desert. Copiii nu au nevoie de caloriile goale din dulciuri cum sunt bomboanele, prăjiturile cu zahăr, biscuții cu ciocolată sau napolitanele. Există în schimb, gustări dulci, alcătuite fie din fructe, fie din preparate cu fructe (brioșe, clătite, pancakes).

Tortul nu e un preparat care se servește zilnic, ci doar la ocazii speciale.

În loc de zahăr, pentru îndulcirea blatului, se pot folosi fructe proaspete (mere, banana, caise, zmeură, cireșe, șamd) și opțional, pentru copii mai mari de 2-3 ani, se pot adauga câteva fructe uscate.

Deasemenea, crema poate fi sau nu, ușor îndulcită cu miere. Ce poate fi mai potrivit vara decât un tort care înglobează aromele,textura și culorile fructelor de sezon.

E vară și urmează să organizezi o petrecere cu mulți invitați pentru ziua de naștere a celui mic sau să o sărbătoriți într-un cadru mai restrâns în familie?

Vrei să prepari ceva delicios și sănătos în același timp?

În acest caz, cele 5 rețete de tort fără zahăr de mai jos sunt ceea ce cauți!

Aceste torturi vor încânta cu siguranță fiecare invitat în parte, de la cel mai mic, la cel mai mare. De la mini-torturi până la torturi cu blatul în 3 culori, vei găsi câte ceva pentru orice ocazie.

În plus, sunt fără zahăr!

Dacă vrei și tu să pregătești una din cele 5 rețete de torturi fara zahar pentru copii, nu trebuie decât să dai click pe numele sau poza tortului de mai jos si să urmezi pașii din rețetă.

Dacă ai încercat una din aceste 5 retete delicioase de torturi fara zahar pentru copii, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook follow celei de Pintrest.

În cazul în care vrei să încerci și alte rețete similare cu acestea, pe blog există o secțiune special dedicată torturilor și prăjiturilor fără zahăr.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More