Toate detaliile despre tortul regal- design, ingrediente, decor

Sper că nu sunt singura care a stat sâmbătă, 19 mai, în ziua căsătoriei prințului Harry cu Meghan Markle, noul duce și noua ducesă de Sussex cu ochii lipiți de ecranul telefonului. Nu voiam să ratez nimic!

După rochia de mireasă, tortul regal a fost cel mai anticipat moment.

Deși, dacă stau bine să mă gândesc, acum 7 ani, când s-a căsătorit William cu Kate, nici nu m-a interesat treaba asta. Voiam să văd rochia și atât. De data asta în schimb, știam deja cu mult înainte de combinația de flori de soc și lămâie din tort.

Poate are legătură cu faptul că în tot acest tip am făcut o pasiune pentru gătit dar și cu alegerea atipică a desertului pe care au făcut-o cei doi miri. Oricum, nu cunoșteam chiar toate detaliile iar designul final al acestuia a fost o mare surpriză.

 DESIGN

Tortul regal a fost conceput de Claire Ptak, deținătoarea unei cofetării hip din Londra, Violet Cake. Claire se mândrește cu faptul că toate torturile ei sunt realizate cu ingrediente ecologice asupra cărora intervine cât mai puțin posibil.

Cofetarul a lucrat alături de o echipă de 5 oameni, full-time, timp de 6 zile chiar în bucătăria spațioasă a palatului Buckingham.

În mod tradițional torturile regale sunt alcătuite din etaje peste etaje de blaturi fructate acoperite cu fondant perfect finisat. De data asta, cofetarul a dat întenționat un aspect rustic și boem tortului, alegând să-l îmbrace în cremă, fără să o finiseze prea mult.

Unii spun că tortul ar fi echivalentul cocului dezordonat al miresei și că este în perfectă concordanță cu stilul general al evenimentului: simplu și relaxat.

Diferențele sunt majore față de torturile precedente, de la nunta Dianei și a lui Charles sau cel de la nunta lui Willian și Kate.

INGREDIENTE

De fapt, din cele spuse de cofetar, se pare că prințul Harry and Meghan Markle au încercat o serie de alte mostre de tort înainte să se decidă asupra acestuia pentru ziua cea mare. Le-a plăcut mult ideea de sezonalitate și prospețimea lui.

Ea a descris tortul ca fiind un echilibru între dulce și acrișor ce se combină perfect cu gustul eteric al florilor de soc.

Tortul regal este alcătuit dintr-un pandișpan cu lămâie stropit cu sirop de soc (preparat chiar din florile de soc ale reginei). Crema dintre blaturi este un curd de lămâie, adică o cremă dulce acrișoară preparată din gălbenușuri de ou, zahăr, unt și zeamă de lămâie. Și aici nu vorbesc de orice lămâi ci de lămâi de Amalfi, cele mai savuroase posibil. Tortul este îmbrăcat în întregime într-o cremă de unt (Edelflower Swiss Meringue Buttercream), ce conține albuș de ou (bătut spumă), zahăr, extract de vanilie, extract de soc.

În total s-au folosit: 200 lămâi de Amalfi, 500 ouă ecologice, 20 kg de unt, 20 kg făină, 20 kg zahăr, 10 l de sirop de soc din sursă sigură (culese de pe domeniul Sandrigham și oferite cu cel mai mare drag de regină).

DECOR

Tortul a fost dispus pe un suport  aurit prețios, îmbrăcat în cremă și apoi decorat cu trandafiri și bujori din grădina reginei. Din păcate florile au fost îndepărtate înainte de a servi tortul.

Intenționez să recreez tortul regal cât de curând în varianta baby-friendly, fără zahăr și poate cu petale comestibile de flori.

Da, există soiuri comestibile de trandafiri! Important este ca acestea să nu fie stropite cu ierbicide. Mai trebuie să mă gândesc cum să fac siropul de flori de soc fără zahăr.

Ce zici, ar merge? M-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cum te poți machia într-un minut și ce am învățat despre machiaj din Masterclass-ul lui Bobbi Brown (P)

20 de idei de gustări sănătoase pentru copii activi- pentru parc, școală, picnic, călătorii și activități sportive (P)

Ultima piesă dintr-un puzzle

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More