Tartă rustică de vinete, roșii, ardei și brânză de capră

Această tartă rustică de vinete, roșii, ardei și brânză de capră este nepretențioasă și se pregătește extrem de ușor. Este umplută cu legume de sezon, ce abundă în piață, aducând miresmele toamnei în casă.

Ori de câte ori am frigiderul și/sau congelatorul plin de tot felul de resturi de ingrediente (insuficiente ca și cantitate pentru anumite rețete), le înglobez într-o tartă cu de toate, cum este și această tartă rustică de vinete, roșii, ardei și brânză de capră.

Ador genul acesta de tarte, pentru care nu este nevoie de o tavă specială. Pur și simplu întinzi aluatul și îl pliezi peste umplutură. Farmecul ei constă tocmai în aspectul nefinisat și plăcerea de a o modela cu propriile mâini. Umplutura poate fi și una dulce, cum este în cazul acestor mini tarte cu vișine și mere. 

Dacă vrei să prepari și tu această rețetă de tartă rustică de vinete, roșii, ardei și brânză de capră, găsești lista de ingrediente și modul de preparare mai jos.

Timp preparare: 40 min

Timp coacere: 45 -50 min

Pentru crustă

  • 125 g făină neagră / integrală
  • 125 g făină albă 650
  • 125 g unt
  • 2 gălbenușuri (păstrează albușul pentru umplutură)
  • 1-2 linguri de apă rece
  • ½ linguriță sare (doar peste vârsta de 1 an)

Pentru umplutură

  • 1 vânătă medie
  • 1 ardei capia mic
  • 1 roșie mică
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 albușuri și 1 ou întreg
  • 200 g brânză de capră / vacă
  • 100 g mozzarela
  • 1-2 linguri făină
  • 1 lingură de muguri de pin (opțional)
  • Frunze de busuioc (pentru decor)
  • ½ linguriță sare (doar peste vârsta de 1 an)

Mod de preparare

PASUL 1
Ca să faci crusta, amestecă într-un bol, cu vârful degetelor, cele două tipuri de făină, sarea și untul rece, tăiat cubulețe până obții o compoziție asemănătoare fărâmiturilor de pâine. Într-o adâncitură pe care o faci în mijlocul bolului, pune 2 gălbenușuri și 1-2 linguri de apă rece. Continuă să frămânți aluatul până la omogenizarea tutror ingredientelor și formează un disc pe care îl acoperi cu folie alimentară și în pui la rece aproximativ 30 min. Dacă aluatul este prea sfărâmicios și nu se poate întinde, adaugă 1-2 linguri de apă în plus.

PASUL 2
Preîncălzește cuptorul la 170 de grade fără ventilator.

PASUL 3
Pentru umplutură, începe prin a tăia mărunt toate legumele și a pisa usturoiul. Transferă-le apoi într-un bol și adaugă ouăle, brănza de capra sau vacă, mozzarella tăiată cubulețe mici, făina și amestecă bine.

PASUL 4
Scoate aluatul din frigider și întinde-l cu ajutorul unui sucitor, până se formează un cerc cu diamentrul de 35-40 cm și grosimea de 5-7 mm.

PASUL 5
Tapetează o tavă cu hârtie de copt și transferă crusta pe tavă. Presară puțină făină și răstoarnă umplutura peste aluat, lăsând o margine de 5 cm liberă.

PASUL 6
Pliază marginea spre interior, suprapunănd din când în când aluatul pentru a sigila tarta. Presară mugurii de pin pe deasupra.

PASUL 7
Pune tarta în cuptor pentru 45-50 min sau până se rumenește crusta și umplutura bolborosește ușor.

PASUL 8
Când e gata, las-o cateva minute să se răcească 20 de minute, orneaz-o cu frunze de busuioc și servește-o caldă sau la temperatura camerei.

Dacă ai încercat acestă rețetă de tartă rustică de vinete, roșii, ardei și brânză de capră, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. Deasemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook si follow celei de Pintrest.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

5 comentarii

Consuela August 28, 2018 - 12:57
Buna! Am incercat reteta, a iesit ft buna tarta....e pe lista de mancaruri de repetat :)
admin August 31, 2018 - 09:51
Buna! Ce fain! Tare ma bucur!
Teodora September 24, 2018 - 00:06
Astazi am incercat si eu reteta de tarta..foarte simpla si rapid de preparat, iar rezultatul a fost o cina delicioasa pt intreaga familie. Deja am primit rugaminti sa o pregatesc mai des ? Multumim de idee!
admin September 24, 2018 - 11:07
❤️ce fain! Înseamnă ca a ieșit ca la carte! Mulțumesc pentru mesaj!
Monia September 7, 2020 - 18:27
Am facut aceasta tarta la sfatul unei prietene, dar la aluat noi folosim resturi de maia (sourdough starter discard) hidratare 100% in cantitate egala cu faina, plus 1/2 cantitate de unt fata de faina; iar eu pun in aluat 1 ou intreg. Iese f buna, apreciata de sot si de copil.
Add Comment

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More