Supă cremă de ciuperci

Deși se prepară foarte ușor și rapid, din câteva ingrediente simple și la îndemană, supa cremș de ciuperci are o aromș intensă și e foarte sățioasă.

Gustul său puternic și textura cremoasă o transformă într-un preparat ce îți dă o stare de bine, mai ales dacă e servită alături de câteva bucățele de pâine cu usturoi.

Timp preparare: 15 min

Timp fierbere: 40 min

Număr porții: 2 adulți și 1 copil

Dimensiune vas: oală antiaderentă 2l

Pentru supă:

  • 3 ciuperci mari
  • 1 morcov
  • ¼ țelină mică
  • 3 cartofi mici
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • ½ linguriță cimbru
  • ½ linguriță sare (doar peste vârsta de 1 an)
  • 1 lingură ulei de măsline sau unt topit

Pentru decor:

  • 1 lingură smântână
  • 1 legătură mică de pătrunjel proaspăt

Pentru pâinea cu usturoi:

  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură parmezan ras
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tăiat mărunt

Mod de preparare

PASUL 1
Curăță și taie mărunt ceapa, morcovul și țelina. Pune la fiert 200 ml apă într-o oală, iar când clocotește, adaugă legumele tăiate.

PASUL 2
Lasă-le să fiarbă sub capac 5-10 minute, la foc mediu, sau până se înmoaie.

PASUL 3
Adaugă cartofii tăiați rondele și lasă-i să fiarbă 15 minute sub capac.

PASUL 4
Spală ciupercile fără a le îndeparta stratul superior (pentru a le păstra aroma).

PASUL 5
Taie-le felii și pune-le la fiert împreună cu restul legumelor.

PASUL 6
Presară sarea, cimbrul și usturoiul tăiat mărunt. Lasă toul să fiarbă încă 10 minute.

PASUL 7
Când e gata, adaugă uleiul de măsline sau untul și folosindu-te de un blender sau un tocător electric, mărunțește totul până obții o pastă fină, lichidă.

PASUL 8
Servește supa caldă, cu puțină smântână și câteva frunze de pătrunjel, alături de pâinea cu usturoi.

PASUL 9
Pentru a face pâinea cu usturoi, pune pe tavă tapetată cu o foaie de copt 2 felii de pâine integrală cu semințe și coace-le timp de 10 minute la 180 de grade cu ventilatorul la partea superioară. Scoate tava din cuptor și întinde cu ajutorul unei pensule amestecul de ulei, parmezan și usturoi. Pune tava în cuptor pentru încă 2-3 minute.

Dacă ai încercat acestă rețetă de supa crema de ciuperci, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More