Smochine umplute cu brânză și nuci- aperitiv rapid

Ador această combinație de smochine umplute cu brânză și nuci. Nu știu cum am putut trăi până acum fără ea. Imaginează-ți gustul dulce, ușor acrișor, al smochinelor complementat de brânza cremoasă, puțin sărată și de textura crocantă a nucilor. De culori, nici nu mai zic…
Smochinele sunt printre cele mai elegante fructe pe care le știu. Îmi place totul la ele: forma, culoarea, gustul, textura. Sezonul lor trece destul de repede așa că, dacă le văd expuse în magazin, nu pot trece fără să cumpăr câteva și de abia aștept să le consum ca atare sau să le așez la loc de cinste pe câte o tartă sau un tort de toamnă.
Sunt folosite din vremuri biblice. Se zice ca în grădina Edenului Adam și Eva se acopereau cu frunze de smochin.
Ce mi se pare cel mai interesant este că, deși e cunoscută ca fruct, smochina este de fapt floarea arbustului, care înflorește spre interior, de parcă ar fi introvertită…
Smochinele sunt extrem de versatile. Se pot folosi ca ingredient atât în cazul deserturilor, cât și a fripturilor, salatelor, tartelor sărate, etc.
Rețeta de mai jos se face extrem de rapid, în 3 pași simpli,  și poate fi un aperitiv sau o gustare excelentă, chiar și pentru copiii proaspăt autodiversificați.
Timp preparare:
10 min
Număr porții:
3
  • 3 smochine proaspete
  •  1 lingură de nuci tocate (pecan, caju, alune de pădure)
  • 50 g brănză de vaci sau de capră
  • frunze de bsuioc sau de mentă (pentru decor)
Mod de preparare

PASUL 1
Spala smochinele, tamponează-le cu un prosop de hârtie  și taie-le vârful, ca pe un capac. Scoate ușor pulpa din interiorul fructului cu ajutorul unei lingurițe, având grijă să nu străpungi coaja, și pisează-o cu o furculiță până obții o pastă.

PASUL 2

Amestecă pasta scoasă din smochine cu brânza și jumătate din nucile tocate.

PASUL 3

Umple fiecare smochină cu crema obținută, decorează cu restul de nuci și frunze, apoi pune-le capacul și transferă-le pe un mic platou ceramic sau de lemn. Sunt excelente servite imediat, ca aperitiv sau gustare.

Dacă ai încercat această rețetă de smochine umplute cu brânză și nuci, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More