Rețete sănătoase și haioase inspirate de personajele favorite ale copilului tău (P)

Când vine vorba să-și convingă copiii să mănânce sănătos, unii parinți au un arsenal întreg. Există însă și alternative sănătoase pentru care e nevoie doar de puțină imaginație, creativitate și timp petrecut alături de cei mici.

Unele mamele simt nevoia uneori, să inventeze ceva, orice, numai să fie copilul atras de mâncare. Deși, în cazul nostru nu, a fost nevoie să apelez vreodată la tot felul de strategii, din când în când, mă chinuie și pe mine talentul și pun în practică niște idei haioase, doar așa, de amuzament.

Ce poate fi mai atractiv pentru copii decât să gătiți împreună o porție de mâncare sub forma unor personaje preferate de ei, fie din cărți, fie din desene animate?

Se pare că, transformând mâncarea copilului într-un personaj prietenos și haios și gătind alături de el, există șanse ca acesta să încerce unele alimente de care altfel nu s-ar atinge. Cum așa?

Ei bine, copiii și în special preșcolarii sunt destul de mofturoși. Dacă, în schimb, le propui un proiect amuzant și îi iei în bucătărie cu tine, îi va ajuta să devină mai deschiși la gusturi, texturi și culori noi.

Când am creat rețetele de mai jos m-am gândit în special la preșcolarii amatori de desene, m-am inspirat din noul serial Disney Junior, Prietenii Cățeluși și am încercat să recreez 3 din personajele sale. Este vorba despre 2 căței poznași, Rolly și Bingo și prietena lor, Pisi. Cei doi frati cateluși din rasa pug, sunt mereu dornici să își ajute stăpânul sau un prieten aflat în încurcătură, iar mottoul lor este că viața este mai amuzantă atunci când îl ai lângă tine pe prietenul cel mai bun.

Copii pot fi implicați în prepararea rețetelor.

Pot amesteca aluatul pentru pancakes, decupa formele sau pune fructele și legumele peste pancakes, respectiv sandvișuri.

Atunci când gătești împreună cu micuțul tău, nu numai că petreci timp de calitate cu acesta dar îl responsabilizezi și îl faci să se simtă apreciat.

Pe Alex, deși are abia 3 ani, îl las mereu să facă pe bucătarul. În timp ce gătim povestim despre legume și fructe și cum ne ajută să creștem sănătos. De-a lungul timpului am observat că este foarte curios în ceea ce privește ingredientele, în special cele noi, și nerăbdător să le încerce.

În cazul de față, poți să îți încurajezi copilul să asambleze figurinele, să aleagă din ce fructe sau legume se pot face ochii, mustățile sau nasul, și poate va fi mai dispus să le guste.

Copiii învață enorm folosindu-și simțurile iar bucătăria este locul ideal pentru a face acest lucru.

Se vor amuza văzând cu ce viteză se transformă albușul de ou în spumă, vor adulmeca mirosul clătitelor pufoase pe măsură ce se vor coace și vor fi nerăbdători să le orneze cu fructe de diverse forme și să le înfulece ulterior.
Presiunea din partea părintelui de a mânca va dispărea și copilul va face acest lucru din propria lui inițiativă.

Fie că vrei să îți îți atragi copilul la masă cu ceva super amuzant, sănătos și colorat sau vrei să organizezi o petrecere pentru copii cu un meniu special dedicat lor sau pur și simplu vrei să îți pui ție și copilului la încercare imaginația și creativitatea, încearcă una din cele 2 rețete de gustări sănătoase si haioase. Atenție însă, unele ies atât de drăguțe încât pot fi prea adorabile pentru a fi mâncate!

Pancakes cu banane, afine, zmeură și carob, în formă de căței și pisică

Am preparat aceste clătite pufoase cu gandul la Rolly, fratele lui Bingo din desenul animat de care îți spuneam mai sus. Blănița lui maronie mi-a dat ideea de a adăuga carob în aluat. Pe lângă culoarea și gustul asemănător cu ciocolata, carobul are o multime de alte beneficii pentru copii. Apoi, mi-am dat seama că aș putea recrea culoarea roz a pisicii și albastrul-cenușiu al celuilalt cățel, folosid zmeură și respectiv afine în compoziția aluatului.

Timp preparare: 30 – 40 min

Număr porții: 4 persoane (câte 3 personaje pentru fiecare)

Dimensiune vas: tigaie pancakes 35 cm

 

Pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 3 linguri cu vârf de făină (90 g)
  • 90 ml lapte
  • 2 banane
  • 1 ligură de carob (pudră de roșcove)
  • 40 g afine (proaspete sau congelate)
  • 40 g zmeură (proaspătă sau congelată)

Pentru decor:

  • câteva felii de banană
  • zmeură
  • afine
  • 2 prune
  • 3 boabe de struguri
  • 2 semințe de dovleac

Mod de preparare

PASUL 1
Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile spumă, cu a jutorul unui mixer.

PASUL 2
Amestecă gălbenușurile cu laptele și făina.

PASUL 3
Taie fiecare banană în câte două părți egale. Folosind tocătorul electric mărunțește prima jumătate de banană, apoi pune crema obținută deoparte. Amestecă a doua jumătate de banană cu carob și mixează, până obții o pastă fină. Procedează în acelașoi fel și cu a treia jumătate cu amestecând-o cu zmeura și cu a 4-a mixată cu afine.

PASUL 4
Împarte aluatul în 4 părți egale și adaugă în fiecare câte un mix de fructe. Vei obține 4 culori diferite de aluat: unul gălbui, unul albastru cenușiu, unul roz și unul maro. Le vei folosi pentru a face fiecare personaj în parte.

PASUL 5
Pune o tigaie antiaderentă pe foc mic, așteaptă să se încingă. Cu ajutorul unei linguri, transferă aluatul în ea. Pentru a face capul și botul cățeilor ai nevoie de clatite de formă circulară, mari și mici. Pentru a face capul picicii, clatita trebuie să imite forma unui romb alungit. După 1-2 minute, întoace clătitele pe partea opusă și mai lasă-le 1-2 minute. transferă-le apoi pe o farfurie și decorează-le ca în imaginile de mai jos.

PASUL 6
Pentru a face cățeii, folosește câte o clătită mare (din banane si carob, respectiv afine si carob), peste care suprapui una mica, pentru bot si 2 jumătăți de clătită mică pentru urechi. Ochii sunt din jumătăți de boabe de struguri, felii de banană și felii de kiwi. Botul lor este decorat cu felii subțiri de prune și o boabă de strugure. Zgarda este din zmeură și afine.

PASUL 7
Pentru a face pisica, folosește clătitele roz, pe care le decorezi cu felii de banană, semințe de dovleac, zmeură, felii de prune, la fel ca în imaginile de mai jos.

Sandviș cu avocado, în formă de pisică

Acestui sandviș cu avocado i-ar sta tare bine în pachețelul pentru excursii, ieșiri în parc, la picnic sau pe un platou la perecerile pentru copii. Pe lângă faptul că este arătos, este foarte gustos și sănătos. Avocado este o sursă bună de potasiu, vitamine, grăsimi și fibre.

Timp preparare: 5 min

Număr porții: 1 buc

Ingrediente:

  • 2 felii de pâine din făină integrală
  • 1 avocado
  • o roșie mică
  • 1 ardei verde
  • 1 fir de ceapă verde
  • 2 alune de pădure (sau o boabă de măslină, fără sâmbure,tăiată în două)

Mod de preparare

PASUL 1
Taie avocado în două și scoate miezul cu ajutorul unei linguri. Pune fecare jumătate pe câte o felie de pâine și taie jumătățile felii. Pisează fructul cu ajutorul unei furculițe apoi suprapune feliile de pâine.

PASUL 2
Cu ajutorul unui cuțit, taie marginile pâinii astfel încât să obții un hexagon. Din bucățile rămase, taie două triunghiru pentru a face urechile pisicii.

PASUL 3
Decorează cu fâșii de ardei gras verde (pentru mustăți), roșie (pentru bot și urechi), frunze de ceapă pentru ochi și păr.

Ce zici, se aseamănă cățelușii cu personajele din desen?

Serialul Prietenii Cățeluși se va difuza la Disney Junior din 9 octombrie, de luni până vineri la ora 17:25.
Fiecare episod cuprinde două povești cu o durată de 11 minute și oferă lecții pozitive despre prietenie, rezolvarea problemelor, colaborare, creativitate și aventură.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Clătite cu înghețată de zmeură și banane (fără zahăr)

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More