Paste cu sos alb de ciuperci si marar

Sunt copii care adoră gustul ciupercilor dar nu și textura lor. Așa încât o modalitate de a le pregăti ceva asimilabil este să le transformi într-un sos cremos pentru paste. Ciupercile sunt o sursă importantă de seleniu, vitamina D2, potasiu și proteine așa încât merită să le incluzi în meniu.

Timp preparare: 30 min

Ingrediente

150 g penne integrale
150 g ciuperci proaspete
2 lingurițe smântână grasă (min 20% grasime)
2 căței de usturoi
1 legătură mică de mărar
5 g unt

Mod de preparare

Fierbe ciupercile curățate și tăiate, împreună cu usturoiul, la abur timp de 20 min. Între timp pune pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata ciupercile, mărunțește-le cu ajutorul unui blender, transferă-le într-o tigaie adâncă antiaderentă și adaugă smântâna și mărarul. După ce au fiert pastele, scurge apa, răstoarnă-le în tigaie peste sos împreună cu untul,  amestecă totul și servește-le  imediat.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More