Pancakes cu dovleac și scorțișoară

Pancakes cu dovleac și scorțișoară

De când am descoperit aceste pancakes cu dovleac și scorțișoară, diminețile noastre de iarnă, reci și întunecate, au cu totul alt iz. Știi cum e când nu îți vine să te dai jos din patul cald și din visul ce te purta pe cine știe ce meleaguri calde? Numai gândul că in 10 minute se împrăștia mirosul lor în toată casa îmi dă alt chef de viată.

N-ai cum să reziști texturii lor perfect pufoase, gustului dulce și aromat.

În plus conțin ingrediente de sezon, ceea ce le transformă într-o alternativă bună la cele cu banane și afine pe care le tot facem vara.

Ingredientul cheie este dovleacul, care se găsește din plin în lunile reci. În plus este foarte accesibil ca preț, așa că m-am tot gândit cum să-l folosesc mai des în preparate.

Dacă te-ai plictisit de dovleacul simplu, copt în cuptor, îți las mai jos o serie de rețete cu dovleac pe care le-am testat deja. La câte sunt, cred că-ți dai seama cam cât de obsedată sunt de roșcovanul ăsta delicios și dulce…

Clătitele pufoase cu dovleac și scorțișoară se pot servi micuților autodiversificați, încă de la 6 luni, fiindcă nu conțin zahăr și au o formă și o textură ușor de gestionat.

Aceste clătite pufoase sunt tare versatile fiincă se potrivesc de minune cu o grămadă de topping-uri.

Timp preparare: 10 min

Timp coacere: 20 min

Număr porții: 20-25 buc.

Dimensiune vas: tigaie rotundă 25cm diametru

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 3 linguri cu vârf de făină tip 650 (90 g)
  • 130 ml lapte
  • 100 g piure de dovleac copt
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 1 linguriță praf de copt (opțional)

       Variante de topping-uri:

  • iaurt, cubulețe de dovleac copt și scorțișoară
  • crema de “ciocolată” (fără zahăr și cu pudră de roșcove în loc de cacao) și semințe de dovleac (măcinate, înainte de 2-3 ani)
  • smântână grasă
  • puțin unt
  • măr copt (pisat cu furculița)
  • nuci și miere (după vârsta de 1 an)
  • sirop de arțar (după vârsta de 1 an)

MOD DE PREPARARE

PASUL 1

Separă gălbenușurile de albușuri și bate albușurile spumă cu ajutorul unui mixer. Amestecă gălbenușul cu făina, praful de copt (opțional) și laptele până obții un aluat semi vârtos.

PASUL 2

Într-un bol separat, pisează dovleacul sau cu blenderul cu ajutorul unei furculițe și adaugă uleiul de cocos.

PASUL 3

Încorporează albușurile în aluat, amestecând ușor cu o spatulă din silicon. Toarnă peste el piureul de dovleac.

PASUL 4

Încinge o tigaie antiaderentă și toarnă câte o lingură de aluat în tigaie pentru a face clătite cu diamentrul de 5-7 cm. Coace-le timp de 2 min la foc mic spre mediu, pe fiecare parte, până când se întăresc și se rumenesc. Când sunt gata, pune-le pe o farfurie și orenează-le cu topping-ul dorit.

Dacă ai încercat aceaste pancakes cu dovleac și scorțișoară, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Clătite cu înghețată de zmeură și banane (fără zahăr)

3 rețete cu căpșune (fără zahăr) pentru bebeluși și copii

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More