Omleta pufoasa cu rosii la cuptor

Omleta e unul din preparatele extrem de versatile. Lista ingredientelor care pot compune o omletă este teoretic nelimitată. Se spune că romanii o mâncau cu miere, se chema ovemele, și de aici și-ar avea originea denumirea ei. Omleta poate lua forme, texturi și consistențe diverse. Dacă cei mici se plictisesc de eterna omletă la tigaie, poți încerca să o prepari la cuptor, ca în rețeta de mai jos.

Timp preparare: 5 min          Timp coacere: 25 min

Ingrediente

1 ou ecologic
1 lingură brânză de vaci
1 lingură ulei de măsline
1 roșie

Mod de preparare

Separă albușul de gălbenuș și bate-l cu ajutorul unui tel sau a mixerului, până se face spumă. Amestecă gălbenușul cu brânza și uleiul. Încorporează ușor albușul. Toarnă compoziția într-o formă ceramică unsă cu puțin unt. Spală roșia, scoate-i sâmburii și feliaz-o. Decorează apoi cu ea omleta. Coace totul la 180 de grade fără ventilator timp de 25 minute. Când e gata, scoate omleta din cuptor și las-o 10 minute sa se răcească. Poți presăra puțin parmezan, înainte de a o servi, direct din vasul ceramic sau transferată pe o farfurie. Atenție însă, vasul va fi fierbinte mult timp dupa aceea.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More