Mamamag, prima apariție TV la “Prietenii de la 11”, Antena 1

Vă spuneam zilele trecute că am fost invitata Ruxandrei Luca la o discuție despre autodiversificare. Așa cum v-am promis, revin cu mai multe detalii și impresii la cald, pentru că aceasta ar fi prima mea apariție TV. A fost o experiență frumoasă, de la care nu au lipsit provocările și emoțiile.

Pe lângă blogul personal, Ruxandra, este realizatoarea unei rubrici „despre chestii mămicești și nu numai” (cum îi place ei să spună), în cadrul emisiunii „Prietenii de la 11” de la Antena 1. Își propune să abordeze o gamă largă de subiecte de interes pentru mame: alăptare, co-sleeping, creșterea copiilor, alimentație, joc, sănătate, frumusețe etc. M-am bucurat și m-am simțit entuziasmată să vin în sprijinul mamicilor care vor să afle mai multe despre această etapă în alimentația bebelușului.

Cum am ajuns să filmez pentru rubrica emisiunii „Prietenii de la 11”

Pe Ruxandra o știam deja prin intermediul blogului său, pe care îl urmăresc cu drag. Așa încât, în momentul în care m-a sunat și mi-a făcut invitația de a filma pentru rubrica ei din cadrul emisiunii Prietenii de la 11, am acceptat imediat cu entuziasm și cu mare emoție, în acelasi timp. Înainte de a ne intâlni, ne-am auzit la telefon. Spre bucuria noastră, am constatat destul de repede că suntem pe aceeași lungime de undă în foarte multe privințe. Am hotărât împreună să filmăm la noi acasă, într-un cadru familiar, pentru a putea fi cât mai relaxați. Astfel, pe final de săptămână, într-o frumoasă zi de joi, am întâmpinat întreaga echipă de filmare.

Cum a reacționat cel mic

Nu doar pentru Mamamag a fost prima apariție tv, dar și pentru Alex, băiețelul meu de 2 ani și 6 luni. A recționat neașteptat de bine și cred că a fost mult mai relaxat decât mine. În primul rând, ca să se adapteze cât mai ușor situației, i-am povestit cu câteva zile înainte cine va veni la noi și de ce. A fost foarte deschis și curios. În acest fel, nu numai că a făcut față cu brio întregului episod, ci s-a împrietenit repede, atât cu Ruxandra cat și cu Alin, operatorul, a cărui aparatură i-a stârnit lui Alex un mare interes.

Ce rețete am pregătit pentru filmare

Am pregătit în avans câteva gustări baby-friendly: brioșe cu banane și zmeură, brioșe cu mere și vișine, brioșe cu brânză și spanac, și fructe. Fiindcă filmarea se suprapunea peste ora prânzului, numai bine au fost surprinse și câteva imagini cu prepararea și servirea acestuia. Nu am făcut nimic sofisticat, de data asta, ci am mers pe o variantă super rapidă de Tagliatelle cu sos de avocado si broccoli. De ele s-a bucurat rapid Alex, noi fiind ocupați cu filmarea. Din fericire, au ramas suficiente și pentru noi, iar la final de filmare am devorat toate brioșele rămase.

Autodiversificarea, din perspectivă personală

După ce micuțul a terminat de mâncat pastele, eu și Ruxandra, ne-am așezat la o poveste despre ce este autodiversificarea, cum am abordat noi ca familie această etapă, care sunt beneficiile dar și provocările aduse de aceasta.
Discuția a decurs cât se poate de firesc. Ruxandra m-a încurajat sa fiu relaxată, sa vorbesc liber și natural. Desigur a ajutat enorm stilul ei de a pune întrebările și de a ghida discuția în așa fel încât, să fie relevantă pentru cei ce ne vor privi.
A fost o experiență foarte plăcută pe care aș repeta-o cu drag, pentru că are toate ingredientele apreciate de mămici: este despre autodiversificare, rețete baby-friendly și alimente sănătoase pentru cei mici, combinate cu ușurință și fără bătaie de cap.

Când vei putea vedea emisiunea la TV?

Prima apariție Mamamag a fost pe data de 6 aprilie, ora 11:20, la Antena 1, în cadrul emisiuni „Prietenii de la 11”.
Deasemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre felul în care am abordat noi, ca familie, autodiversificarea, le găsești aici.

Pentru a fi la curent cu postările mele viitoare, te poti înscrie la Newsletter sau să dai like paginii de Facebook, follow pe Instagram sau Pintrest.

Facebook comments

Related posts

Cum amenajăm camera bebelușului și copilului (VIDEO)

Meniu baby-friendly de Paște- apariție TV, Antena 1

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More