La ce să te aștepți când optezi pentru Autodiversificare (BLW)

  • În primele săptămâni bebelușul nu va mânca foarte mult. Va privi servitul mesei ca pe o joacă, și e foarte bine și normal să fie așa. E important ca acesta să nu se simtă presat să mănânce, să o facă în ritmul lui, după ce va fi cunoscut și testat diverse texturi, mirosuri și gusturi. În plus, până la 1 an laptele, fie el matern sau formula, e baza!
  • Se va lăsa cu multă mizerie. Atât copilul cât și scaunul și podeaua, chiar și pereții vor fi marcați de semnele autodiversificării. Ideea este să iți asumi de la început și să nu te stresezi. Vei avea puțin mai mult de curățat dar e pentru o cauză bună!
  • Cel mai probabil va face „gag”. E un reflex pe care copiii îl au și de fapt previne înecarea cu mâncare. El apare atunci când bebelușii fie introduc o cantitate prea mare de alimente în gură și nu o pot gestiona, fie o parte din mâncare ajunge accidental în spatele cavității bucale, înainte de a fi mărunțită/mestecată. Atunci copilul face gag, e modul natural de a împinge mâncarea înapoi în partea din față a cavității bucale. Nu e foarte plăcut să asiști la asa ceva dar e important să cunoști diferența între gag și înec. Trebuie să îți păstrezi calmul și să nu intervii în cazul gagului dar mai ales să știi ce ai de făcut în cazul înecului. Pentru acest lucru cel mai recomandat ar fi un curs de prim ajutor.

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More