Cum te poți machia într-un minut și ce am învățat despre machiaj din Masterclass-ul lui Bobbi Brown (P)

M-am apucat și eu de urmărit cursuri online. Primele au fost de gătit, evident. Apoi, am trecut la a doua pasiune a mea, machiajul, și am urmărit-o pe Bobbi Brown.

Am rezonat foarte mult cu ce propovăduiește ea acolo. Cumva, s-a potrivit la fix cu faptul că, în ultima perioadă, am renunțat la produse inutile și că am ales să aplic un minim necesar de machiaj pe față.

Bobbi Brown este un make-up artist american celebru, fondatorul Bobbi Brown Cosmetics, autor a nouă cărți despre machiaj, frumusețe și wellness, editor de beauty și lifestyle pentru mai multe show-uri de televiziune.

Bobbi excelează în arta machiajului natural.

Nu degeaba a fost denumită regina machiajului nude, cunoscut și ca „no make-up make-up”.

Conform principiilor ei, fondul de ten are culoarea tenului tău, blush-ul culoarea obrajilor tăi, atunci când îi ciupești, buzele culoarea naturală a buzelor, etc. Rolul acestui machiaj este de a crea un aspect finisat.

Practic vei arăta ca o versiune mai bună a ta.

Pentru că, la vremea la care a venit cu acest concept, trendul era foarte nou și nu existau produsele potrivite, în 1990, cu ajutorul unui chimist, a creat prima linie de rujuri în culori naturale. Se aștepta să vândă 100 pe lună. În schimb a vândut 100 pe zi. A continuat prin a concepe o întreagă linie de produse destinate machiajului natural.

Mi-a plăcut mult că încurajează femeile să facă o pauză de la machiaj, nu doar pentru a lăsa pielea să respire, ci pur și simplu pentru a se obișnui cu felul în care arată în mod natural.

Cum te poți machia într-un minut

Cel mai util și mai interesant capitol din cursul ei mi s-a părut cel legat de machiajul rapid. Așa cum spune și Bobbi este esențial să-l stăpânești, mai ales dacă ești o mamă mereu în criză de timp, dar care vrea să arate și să se simtă bine, fără a-și face un machiaj elaborat.

Ideea este să arătăm naturale și odihnite.

Nu ai nevoie de multe produse, ci doar de produse multifuncționale, pe care le poți aplica în mai multe locuri pe fața ta. În felul acesta faci economie de timp.

Mi-a mai plăcut și faptul că, în partea scrisă a cursului, există o listă de produse și branduri pe care le recomandă. O parte sunt marca Bobbi Brown, dar și alte mărci.

PASUL 1

În loc să te dai cu fond de ten pe toată fața, poți folosi direct o cremă bronzantă sau o pudră bronzantă, dacă ai tenul gras, ca al meu, ca să îți dai culoare.

PASUL 2

Pentru imperfecțiuni aplică local un corector (doar pe cearcăne, coșuri, cicatrici, etc) și estompează.

PASUL 3

Pentru a-ți scoate puțin ochii în evidență este sufiecient să aplici un singur strat de mascara.

PASUL 4

Pentru a da culoare buzelor și obrajilor, folosește un stick cu dublă funcție – lipgloss și highlighter.

PASUL 5

Dacă mai ai câteva secunde la dispoziție poți pune puțin fard ușor strălucitor pe pleoape.


Și ești gata!

Ce am mai învățat…

În primul rând Bobbi te încurajează să îți faci curat printre produse și să arunci tot ce e vechi sau expirat. Iată cât timp poți utiliza diverse produse:

  • fondul de ten, nu mai mult de 1 an, dacă e pe bază de apă și, puțin mai mult, dacă e pe bază de ulei. Eu am unul achiziționat acum 2 luni, deci e ok.
  • rujul, 1 – 2 ani
  • lipgloss-ul, 6 – 12 luni (am aruncat tot ce aveam)
  • mascara, 3 – 6 luni (am aruncat-o)
  • fardurile, sub formă de pudră, 2 ani (nu mai erau valabile)
  • tușul lichid de ochi, 3 – 6 luni (nu aveam)
  • creionul de ochi, 1 an (ascute-l des ca să îndepărtezi bacteriile). Tocmai de aceea îmi plac cele retractabile, dar din păcate nu mai aveam deloc.

Alte sfaturi utile…

  • indiferent de tipul de piele (gras, mixt, uscat), aceasta trebuie neapărat hidratată, înainte de a o machia, altfel machiajul nu va arăta bine.
  • este foarte important să-mi evaluez tenul, să îmi dau seama ce tip de ten am și să folosesc produse în funcție de asta. De exemplu eu am un ten gras, deci am nevoie de loțiuni hidratante fără ulei, light, sub formă de gel.  Dacă ai un ten uscat poți folosi texturi mai dense, mai bogate. Același lucru este valabil și pentru fondul de ten.
  • să încerc să-mi dau seama ce formă a feței am, ovală, pătrată, rotundă sau în formă de inimă. Cred că e ovală.
  • să nu cumpăr fond de ten fără a-l testa pe piele mai întâi și a vedea dacă mi se potrivește. Acesta trebuie aplicat pe mandibulă, aproape de ureche. Dacă se confundă cu nuanța pielii, se estompează, nu e mai închis, mai deschis, mai galben, roșu sau portocaliu, e ok. Bobbi mai spune că pielea trebuie să arate a piele și după aplicarea fondului de ten sau a pudrei. Dacă arată încărcată, înseamnă că nu e hidratată sau că nu e produsul potrivit de machiaj.
  • să încep prin a aplica puțin produs, fie ca e vorba de crema hidratantă, fondul de ten, fardul de pleoape, bronzer sau blush. E mai simplu să adaug ulterior decât să șterg din ce e extra.
  • să-mi aleg produse de machiaj potrivite și să le aplic corect
  • cum să transform machiajul de zi într-unul de seară. Eu îndepărtam mai întâi tot machiajul, dar se pare că nu e nevoie. Trebuie doar să-l împrospătez. Apoi aplic corector, evidențiez puțin mai tare ochii, buzele și culoarea din obraji.
  • când mă machiez, să o fac la lumină naturală, undeva aproape de un geam, asta fiindcă lumina din casă nu se compară cu cea de studio și nu ai cum să-mi dau seama de culori și texturi altfel.

Cum mi-am construit propriul kit de machiaj și cum se utilizează corect produsele

După ce am făcut inventarul trusei mele de machiaj, am identificat câteva produse de care aveam musai nevoie și care erau potrivite tipului meu de ten (care este mixt) și am învățat să le utilizez corect.

Fondul de ten

Pentru a verifica dacă fondul de ten pe care îl aveam deja se potrivea tipului meu de piele și culorii, am urmat sfaturile lui Bobbi menționate mai sus. Se pare că făcusem o alegere bună. Culoarea se confunda cu cea a pieli, iar textura era și ea foarte potrivită.

Corectorul sau anticearcănul

Anticearcănul trebuie să fie doar cu o nuanță mai deschis decât fondul de ten. Al meu era prea deschis, cu cel puțin două nuanțe, așa că am hotărât să-l schimb cu acest corector, care promite că ascunde eficient cearcănele întunecate.

Pentru a aplica corect anticearcănul, e important să am pielea din jurul ochilor hidratată, folosind o cantitate mică de cremă, altfel se va mânji ulterior zona cu rimel și fard.

Crema se aplică ziua doar sub ochi, nu și pe pleoape, pentru a evita ca fardul să se strângă în pliurile ei.

După hidratare se aplică produsul și sa tapotează cu degetele, nu se trece cu ele peste piele. Astfel fixezi produsul, în loc să-l îndepărtezi, spune Bobbi.

Creionul de ochi

Bobbi e de părere că negrul ar trebui să fie ultima opțiune când vine vorba de creionul de ochi. Ea spune că cea mai permisivă culoare este maro închis. Nu poți greși cu ea și se potrivește tuturor. Alte variante ar fi bleumarin și mov închis . Eu am ales un creion retractabil de nuanță ciocolatie.

Pentru aplicarea corectă trebuie să închizi pe jumătate pleoapa și să tragi cu un deget în sus de ea.Trasează linii scurte dinspre exterior spre interiorul pleoapei, cât mai aproape de gene. Linia ar trebui să fie mai subțire spre interior și mai groasă spre exterior.

Blush-ul 

Pentru un efect cât mai natural, blush-ul ar trebui să aibă culoarea obrajilor atunci când te ciupești, spune Bobbi.

Dacă folosești blush pudră, orientează-te după unul bine comprimat, compact, care să nu încarce excesiv pensula.

E important să folosești pensula potrivită și să îndepărtezi excesul de fard de pe ea înainte de aplicare, lovind-o ușor de încheietură.

Sprâncenele

Chiar rămăsesem fără creion pentru sprâncene și nu știam ce să-mi iau. Prefer creioanele retractabile, 2 în 1, care au perie la capătul opus.  În plus Bobbi ne încurajează să folosim cât mai multe produse cu funcții multiple, ca să facem economie de spațiu și de timp.

Pentru cei ce nu sunt foarte siguri că vor creiona corect sprâncenele, există varianta de fard, mai permisivă.

Rujul

Trebuie să ținem cont în algerea rujului de culoarea naturală a buzelor noastre, care va afecta culoare finală a acestuia, în special dacă vorbim de texturi translucide. Asta înseamnă că, oricât ți-ar plăcea nuanța rujul purtat de prietena ta cea mai bună, sunt șanse mari să nu aibă aceeași culoare atunci când îl pui pe buzele tale.

Poate de aceea sunt fan rujuri mate, dar, ce-i drept, sunt tare greu de aplicat, iar lucrul acesta este confirmat și de Bobbi.

Organizarea truselor pentru machiaj

Tot Bobbi ne sugerează să ne facem 3 seturi diferite de machiaj:

  1. unul mai complex, pentru acasă;
  2. unul cu produse 2 în 1 pentru luat în geanta de umăr, zi de zi;
  3. unul pentru călătorii, cu recipiente mici, pe care să le umpli la loc după fiecare voiaj.

Putem pune cosmeticele într-o borsetă sau geantă specială, de dimensiuni mici, ușor de transportat. Mie mi-a plăcut acest pouch, datorită formei sale curbate și faptului că încape lejer în geanta de umăr sau de voiaj.

Toate produsele recomandate de Bobbi Brown le găsești pe site-ul www.Notino.ro. Livrarea este gratuita la comenzi in valoare de cel putin 250 ron!

Dacă ai încercat și tu machiajul rapid de 1 minut sugerat de Bobbi Brown, m-aș bucura să îmi spui cum ți-a ieșit, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

7 preparate delicioase pentru un picnic reusit cu bebelusi si copii (P)

Ce mănâncă într-o zi copilul meu de 1 an – rețete pentru mic dejun, prânz, cină, gustare (P)

Cum îi convingem pe cei mici să mănânce sănătos, cu ajutorul cărților de activități educative și nu numai (P)

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More