Clatite de spanac umplute cu ciuperci

Dacă cei mici sau mari din familia ta nu sunt mari amatori de vegetale, încearcă să le strecori în preparatele lor preferate cum ar fi aceste clatite de spanac umplute cu ciuperci.

Clătitele sunt printre favorite în majoritatea familiilor.

Spanacul încorporat în aluatul acestora are un gust foarte discret și light, echilibrând astfel consistența umpluturii de ciuperci.

Dacă vrei și tu să prepari această rețetă de clatite de spanac umplute cu ciuperci, găstești mai jos toate ingredientele și pașii pe care trebuie să-i urmezi.

Timp preparare: 30 min

Număr porții: 4  clătite medii

INGREDIENTE

       Pentru clatite:

  • 1 ou ecologic
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri făină albă
  • 3 linguri spanac fiert și mărunțit
  • sare (doar peste vârsta de 1 an)

       Pentru umplutură:

  • 300 g ciuperci
  • 1 cățel de usturoi
  • 100 g smântână
  • 20 g parmezan

MOD DE PREPARARE

PASUL 1

Pune spanacul proaspăt sau congelat la fiert.

Când e gata, strecoară apa, lasă-l să se răcească și mărunțește-l.

PASUL 2

Fierbe la abur sau în puțină apă, împreună cu un cățel de usturoi, ciupercile spălate și tăiate felii.

PASUL 3

Într-un bol, amestecă oul, laptele și făina cu ajutorul unui mixer, așa cum procedezi când faci aluatul pentru clătitele clasice.

PASUL 4

Încorporează spanacul în compoziția de clătite.

PASUL 5

Pune o tigaie antiaderentă pe foc și cu ajutorul unui polonic transferă aluatul în tigaie, rotind-o astfel încât acesta să se întindă uniform.

PASUL 6

Dupa 30 de secunde întoarce clătita și las-o să se rumenească si pe cealaltă parte. Va fi mai alb-gălbuie pe partea coaptă mai întâi și verde intens pe partea coaptă la final.

PASUL 7

După ce au fiert ciupercile, taie-le mărunt și amestecă-le cu smântâna și parmezanul.

PASUL 8

Întinde pe fiecare clătită câte două lingurițe din umplutura de ciuperci și rulează clătita.

Dacă ai încercat această rețetă de clatite de spanac umplute cu ciuperci, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More