Cea mai bună rețetă de guacamole

rețetă de guacamole

Aceasta este cea mai bună rețetă de guacamole pe care am testat-o până acum. Este ușor de făcut și conține ingrediente proaspete și de calitate.

Ai nevoie doar de avocado, ceapă, roșii, pătrunjel sau coriandru, ardei iute (opțional), suc de lămâie, usturoi și sare. Ușor și delicios!

Ne place la nebunie avocado. Este extrem de sănătos și versatil. Pe lângă faptul că-l punem pe pâine proaspătă cu puțin ulei de măsline și un ou pe deasupra, l-am utilizat intens la sosuri pentru carne și pește:

Am mai făcut tagliatelle cu sos de avocado și broccoli sau  mousse raw de “ciocolata” (cu pudra de roscove/carob), fiindcă, da, merge de minune și în rețete dulci.  Am făcut chiar o înghețată de avocado cu lămâie și mentă vara asta. Voi reveni cu rețeta cât de curând.

De ce este bine să consumăm avocado

  • conține mai mult potasiu decât banana
  • e plin de acizi grași monosturați, adică grăsimi bune
  • este bogat în atioxidanți și fibre
  • ajută la păstrarea colesterolului în limite normale

Deși această rețetă de guacamole este ușor de făcut, am câteva sfaturi pentru a ieși perfect.

Cel mai bun guacamole începe cu cele mai proaspete ingrediente. Caută avocado care este copt, dar ferm.

Cum alegi avocado bun și copt?

În primul rând, orentează-te spre avocado care încă au tulpina atașată. Dacă tija a fost îndepărtată în magazin, probabil are pete maronii în interior. Apoi, apasă ușor coaja. Ar trebui să fie fermă, dar să cedeze ușor.

Pasta de avocado, sau guacamole, se oxidează și devine maro destul de repede.

Acum, am încercat fiecare soluție poșibilă pentru a păstra acest guacamole verde (mâncăm destul de des).

Deci, ce NU funcționează?

Ei bine, să începem cu plasarea sămburelui de avocado în guacamole. Acest lucru nu previne alterarea și nu există nicio justificare științifică pentru aceasta.

Apoi, mulți spun că adaugă suc de lămâie. Și acest lucru ajută puțin, dar nu-mi place că-i schimbă destul de tare gustul.

O altă soluție de păstrare  este plasarea foliei de plastic direct peste guacamole pentru a preveni oxidarea. Și acest lucru poate funcționa o zi sau două. Dar mă străduiesc să-mi reduc consumul de plastic și pur și simplu evit această metodă.

După îndelungi cercetări, am găsi o altă solție ieftină și la îndemână. O găsești mai jos în secțiunea tips & tricks.

Timp preparare: 10 min

Număr porții: 4 pers

INGREDIENTE

  • 2 roșii medii tăiate cubulețe sau 12 roșii cherry
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3 linguri pătrunjel sau coriandru proaspăt, tocat
  • 1 ardei jalapeno, cu semințele îndepărtate și tăiat cubulețe sau ardei iute uscat (opțional)
  • 2 catei de usturoi, mărunțiți
  • zeama de la 1 lime sau 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriță sare de mare (doar peste vârsta de 1 an)
  • 1 lingură ulei de măsline

MOD DE PREPARARE

PASUL 1
Taie avocado în jumătate, îndepărtează-i sâmburele și coaja și pune-l într-un castron.

PASUL 2

Mărunțește restul ingredientelor și pune-le peste avocado.

PASUL 3

Amestecă totul, adăungând ulei de măsline, zeama de lime sau de lămâie și sarea (doar peste vârsta de 1 an).

Servește imediat sau depozitează-l la rece, urmând instructiunile de la sectiunea tips & tricks.

TIPS & TRICKS

Iată cum se păstrează guacamole verde:

  • Pune restul de guacamole într-un recipient și tasează-l cu o lingură, astfel încât să fie frumos și plat deasupra.
  • Adaugă o peliculă de apă deasupra (eu am folosit apă rece). Știu, suna scârbos, dar crede-mă functionează.
  • Așeză un capac pe recipientul de depozitare și păstrează-l în frigider aproximativ 2-3 zile. Asta e!
  • Când vrei să te bucuri de guacamole, scurge apa de deasupra, amestecă-l puțin și gata.

Dacă vrei sa faci jumătate din cantitate și nu utilizezi un avocado întreg, pentru a nu se oxida, îl poți păstra la frigider acoperit cu niște capace speciale.

Dacă ai încercat acestă rețetă de guacamole, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Clătite cu înghețată de zmeură și banane (fără zahăr)

1 comentariu

Florentina September 18, 2022 - 18:27
Cel mai bun guacamole. Prietenii mei au adorat acest preparat. Este delicios.
Add Comment

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More