Briose cu quinoa si legume

Această rețetă este ideală pentru cei ce au dat start autodiversificării de curând. Combinația de legume cu quinoa, o pseudo-cereală cu gust delicat de nucă și textură moale, îi va încânta pe micuții ce abia au început să exploreze mâncarea.

Forma de brioșă face totul mai ușor de apucat și de gestionat pentru bebeluși.

Quinoa este o pseudocereală care se cultivă în special în America de sud, dar mai nou a început să fie populară peste tot în lume.

Bobițele de quinoa sunt foarte nutritive, ușor de preparat și preiau gustul oricărui ingredient cu care sunt asociatăe, la fel ca orezul. Asemenea lui, quinoa se poate folosi atât în preparate dulci, cât și sărate, atât caldă, cât și rece (în salate, de exemplu).

Trebuie să știi că există 3 tipuri de quinoa: albă, roșie și neagră.

Daca folosești quinoa roșie sau neagră, în loc de quinoa albă, brioșele nu vor ieși la fel, nu vor crește și nu vor fi pufoase. Deși au mai multe calități nutritive, cele două tipuri de quinoa necesită un timp mai îndelungat de gătire, sunt mai crocante și mai dense, decât quinoa albă.

Timp preparare: 35 min          Timp coacere: 30 min          Număr porții: 6 buc

Ingrediente

1 ou ecologic
80 g quinoa albă crudă (după fierbere își va tripla volumul)
1 morcov mic
1/3 dovlecel mic
1/2 ardei capia
1 legătură pătrunjel proaspăt
1 ceapă/usturoi verde

Mod de preparare

1. Începe prin a pune quinoa la înmuiat cu 2 ore înainte de a o fierbe. Prin acest procedeu, se va elimina saponina, substanța care îi dă un gust amărui.

2. După 2 ore, spală bine quinoa și pune-o la fiert într-o oală cu 200 ml apă, fără capac, pentru 15 minute. Când e gata, a absorbit toată apa și boabele devin ușor transparente (au o mică spirală vizibilă în interior), oprește focul și las-o încă 15 minute acoperită.

3. Pornește cuptorul la 160 de grade fără ventilator.

4. Spală și curătă legumele  și taie totul mărunt cu un cuțit sau o răzătoare.

5. Într-un bol, amestecă legumele, verdeața, quinoa și oul până obții o compoziție omogenă.

6. Umple 2/3 din formele de brioșe cu amestecul obținut. Dacă formele nu sunt de silicon ci metalice, pune mai întâi forme de copt din hârtie.

7. Coace brioșele în cuptorul preîncălzit la 160 grade, timp de 20-30 minute.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

2 comentarii

Adi May 22, 2020 - 17:38
Arată apetisanta rețetă,dar pentru un bebe de 9luni cu ce înlocuim oul ?
admin May 25, 2020 - 16:52
S-ar putea sa-l poti inlocui cu fulgi de drojdie inactiva, avand in vedere ca sunt briose "sarate". In briosele dulci merge inlocuit cu piure de mere sau de banane. E bebe alergic la ou? Te intreb fiindca, din cate stiu, atata timp cat nu are un fond alergic, toate alimentele, inclusiv oul se pot introduce inca de la inceput in diversificare/autodiversificare. Asta inseamna ca nu te iei dupa schme de introducere ci ii poti da carne, oua, branza samd, din primele zile. Asta spun noile recomandari oficiale si studiile recente. S-a demonstrat ca introducerea alergenilor inainte de 1 an chiar ajuta copilul sa nu dezvolte alergii ulterior. Nu toti pediatrii sunt la curent cu lucrurie astea, din pacate. :( Mai multe pe subiect poti citi si aici: https://mamamag.ro/primele-mese-autodiversificare-blw/
Add Comment

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More