Biscuiti fragezi cu unt si nuca

Ador să fac acești biscuiti fragezi cu unt si nucă! Pentru că sunt extrem de rapid și ușor de făcut, se pot prepara împreună cu cei mici.

Cel mai des, i-am făcut în preajma sărbătorilor. Îi pregătesc cu câteva zile înainte pentru că știu că se păstrează foarte bine, până la 5-7 zile, în recipiente de sticlă sau metalice închise entanș. Cel mai mult îmi place cum le șade în borcane mari de sticlă.

O data copți, biscuiții pot fi consumați ca atare sau sfărâmați și folositi ca bază pentru cheesecake cu mascarpone si capsuni. Pentru o masă completă, îi mai poți presăra peste iaurtul cu fructe de dimineață.

Biscuiti fragezi cu unt si nucă, alături de biscuiții cu branză, unt si seminte, sunt delicioși și numai buni de ronțăit de copii de toate vârstele, fie că sunt în perioada de apariție a dinților sau nu.

Timp preparare: 10 min         Timp răcire: 30 min         Timp coacere: 15-20 min

Ingrediente

150 g faină integrală
100 g nucă măcinată
125 g unt
2 gălbenușuri
2-3 linguri apă rece
sare (doar peste vârsta de 1 an)

Mod de preparare

Cîntărește toate ingredientele și ține-le la îndemână. Pune într-un bol  făina, nuca măcinată și untul rece tăiat cubulețe. Amestecă rapid cu vârfurile degetelor, din câteva mișcări, fără a insista prea mult.  Aluatul trebuie să fie sfărmăcios. Fă o adâncitură în mijlocul compoziției și adaugă gălbenușurile și apa. Amestecă cu mâna încorporând gradual amestecul de făină, nucă și unt. La final modelează aluatul în formă de disc și pune-l la rece minim 30 de minute.

Scoate aluatul din frigider și așează-l pe o suprafață de lemn pe care presari puțină făină. Întinde-l cu ajutorul unui sucitor și decupează-l folosind forme de biscuiti de plastic sau metalice, pe care le scufunzi înainte în făină. Așează apoi fursecurile pe o tavă pe care ai pus hârtie de copt și coace-i 15-20 minute la 180 de grade.

Când sunt gata, scoate tava din cuptor, răstoarnă biscuiții pe un grătar metalic și lasă-i să se răcească.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

6 comentarii

Ela July 12, 2016 - 22:53
Nu stiu de ce, dar mi-au iesit foarte fragili. Se faceau pesmet instant cand ii luam in mana. Unde am gresit oare...?!
Blaga Otilia November 10, 2018 - 15:23
La fel... un pesmet rauc :(
Monica December 20, 2018 - 22:22
As vrea sa fie si pentru noi si pentru bebe (10 luni) . Ce as putea pune ca sa fie si un pic dulci (pentru sot?). Oare daca as pune jumatate de banana ar iesi prea umezi?
admin December 21, 2018 - 10:49
Poți pune 2-3 curmale hidratate peste noapte. ;)
Monica December 21, 2018 - 17:36
Multumesc frumos!!?
Flo July 8, 2019 - 23:59
Din pacate reteta a esuat, am respectat intocmai ingredientele si cantitatile, iar dupa coacere biscuitii se sfarama la o simpla atingere, care sa fie motivul oare?! S-a strecurat o greseala pe undeva la o editare ulterioara?
Add Comment

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More