Souffle de conopida

de admin
0 comentariu

Iată o variantă necomplicată de a face souffle. Pentru a simplifica lucrurile și a obține un preparat gătit sănătos, se sare peste partea cu preparatul bechamel-ului. În plus, e o modalitate bună de a include conopida în meniul zilnic. Aceasta conține proteine, fibre, calciu, fosfor, potasiu, vitamina C, acid folic și vitamina K.

Timp preparare: 20 min          Timp coacere: 25 min

Ingrediente

1 ou
200 g conopidă
150 g brânză de vaci
1 lingură făină de orez
1 lingură ulei de măsline
1/4 linguriță nucșoară
1 linguriță mărar tăiat mărunt
1/4 linguriță sare (doar peste vârsta de 1 an)

Mod de preparare

Fierbe conopida timp de 10 minute, strecoară apa de pe ea și las-o să se răcească.
Separă oul și bate albușul spumă cu ajutorul unui mixer. Adaugă apoi încet gălbenușul și făina.
După ce s-a răcit, taie jumătate din cantitatea de conopidă în bucățele mici, iar cealată jumătate fă-o piure cu ajutorul unui blender. În felul acesta preparatul va avea puțină textură.
Amestecă într-un bol, separat, toată cantitatea de conopidă, brânza, mărarul, nucșoara și uleiul de măsline. Încorporează ouăle și făina și amestecă ușor așa încât compoziția să rămână aerată.
Toarnă totul într-un vas ceramic uns cu puțin unt și pune-l în cuptorul preîncălzit  la 180 de grade fără ventilator, pentru 25 minute.
După coacere souffleul crește și este pufos, dar în general se lasă la 5-10 minute după ce l-ai scos din cuptor.

Facebook comments

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy