Briose cu quinoa, curcan si ciuperci

de admin
0 comentariu

Iubitorii de proteine vor devora aceste brioșe, datorită faptului ca toate cele 3 ingrediente cheie au un conținut proteic ridicat. Carnea de curcan e una din ele. Apoi ciupercile, care sunt printre puținele legume care au această caracteristică. Quinoa este o pseudo-cereală (nu are gluten) care conține proteină completă (toți cei 8 aminoacizi) dar și un număr mare de flavonoizi cu efect antioxidant.

Timp preparare: 25 min          Timp coacere: 25 min

Ingrediente

100 g quinoa
100 g piept de curcan
100 g ciuperci
1 ou ecologic
1 lingură făină de orez/ hrișcă
1 cățel de usturoi
frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Înainte de a folosi quinoa, aceasta trebuie hidratată timp de minim 15 minute (ideal 2-4 ore) și spălată temeinic. E felul în care se elimină saponina conținută de aceasta,  care îi dă gustul amar.
Pune apă la fiert în două cratițe mici. Când apa dă în clocot, pune într-o cratiță carnea de curcan iar în cealaltă quinoa. Fierbe-le timp de 15 minute.
Între timp, taie ciupercile mărunt, usturoiul și pătrunjelul și pune-le într-un bol împreună cu oul. După ce a fiert carnea, las-o să se răcească, tai-o mărunt și pune-o împreună cu quinoa (fiartă și răcită) în bol, peste restul ingredientelor. Amestecă totul până se omogenizează și distribuie compoziția în formele de brioșe. Coace-le timp de 25 minute la 180 de grade fără ventilator.

Facebook comments

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy